מתוך ספר המתכונים של

קייק בננה בלונד פקאן

.

תבניות משומנות ומקומחות\ 500 גרם מסה בחושה לתבנית אינגליש קייק, כ-6 תבניות

לבחושה בלונד בננה
תבניות משומנות ומקומחות\ 500 גרם מסה בחושה לתבנית אינגליש קייק, כ-6 תבניות.
250 ג' חלב 3%
180 ג' שוקולד בלונד
350 ג' אבקת סוכר
5 גרידת לימון טרי
315 ג' חמאה רכה
150 ג' סוכר חום כהה
3 ג' מלח אטלנטי טחון
225 ג' ביצים
590 ג' קמח לבן מנופה
16 ג' אבקת אפייה
45 ג' קמח תפו"א
680 ג' בננות טריות בשלות טחונות
160 ג' פקאן קלוי גרוס גס
לסירופ לקרמול פיצוחים
125 ג' מים
125 ג' סוכר
50 ג' סוכר אינברטי
לקרמול פיצוחים
125 ג' סירופ לקרמול פיצוחים
500 ג' פיצוחים (פצפוצי אורז , פקאן וכדומה)
לממרח פרלינה לקישוט בחושות
500 ג' מחית פרלינה
200 ג' שוקולד מריר 66%
50 ג' חמאת קקאו
לציפוי בחושה בלונד
400 ג' שוקולד בלונד
100 ג' חמאת קקאו

אופן ההכנה

הכנת שוקולד בלונד
ממיסים שוקולד לבן ע"ג באן מרי או במיקרוגל בפולסים של 20 שניות עד שנמס,
שוטחים ע"ג סילפט או נייר אפיה, ואופים על 120 מעלות כ-45 דקות.
כל 5-7 דקות מערבבים ומדי פעם מסובבים את התבנית.
הגוון הרצוי הוא כמודגם בשיעור.
*השיטה עובדת גם בשוקולד לבן פרווה
*מומלץ להכין מראש כמות גדולה של שוקולד בלונד למגוון שימושים.
הכנת בחושה בלונד בננה
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מכינים גנאש מהחלב ושוקולד הבלונד ומניחים בצד להתקרר.
מקרימים חמאה, גרידת לימון ואבקת סוכר ומוסיפים את הסוכר והמלח.
מוסיפים ביצים ויבשים מנופים לסרוגין. לבסוף מוסיפים בננות, גנאש ופקאן.
בין שלב לשלב מקפידים לעצור ולקלף היטב את דפנות המיקסר.
מחלקים לתבניות. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, ללא טורבו, כ 10 דקות,
ולאחר מכן מורידים ל-150 מעלות לכ-30 דקות תלוי בגודל התבנית ובמשקל המסה.
מניחים בצד להתקרר.
הכנת סירופ לקרמול פיצוחים
מביאים את כל החומרים לרתיחה ומקררים בקופסה נקייה ומנויילנת.
קרמול פיצוחים
בקערה רחבה מניחים את הפיצוחים ויוצקים מעליהם את הסירופ.
היחס ביניהם: על כל 1 קילו פיצוחים- 300 גר' סירופ.
מערבבים היטב ושוטחים בתבנית על גבי סילפט.
מקרמלים בתנור ב-150 מעלות.
מערבבים מידי כמה דקות עד לקבלת הגוון הרצוי.
משך הזמן נקבע ע"פ חוזק התנור, הפיצוחים אמורים לקבל גוון עינברי עמוק.
הכנת ממרח פרלינה לקישוט בחושות
ממיסים שוקולד וחמאת קקאו ל 35 מעלות.
מערבבים היטב עם הפרלינה.
מקררים להתייצבות למרקם קרמי ומורחים שכבה דקה על גבי החלק העליון של העוגות.
מדביקים פקאן מקורמל גרוס.
הכנת ציפוי בחושה בלונד
ממיסים בעדינות ל-35 מעלות ומשתמשים לציפוי.

פירוליטיפ

שקילה חכמה של חומרים לא רק מסייעת בצמצום כמות הכלים וזמן הניקיון,
אלא גם כדי שחומרים שומניים לא ידבקו לדפנות כלי המדידה.

ניתן להקפיא בננות בשלות עטופות בניילון נצמד בתוך קופסא סגורה וכך יש בננות בשלות זמינות בכל עונות השנה.