מתוך ספר המתכונים של

קייק פיסטוק קסיס

.

ל- 5 תבניות אינגליש קייק צרות במשקל 360 גרם, תבניות משומנות בחמאה רכה + שקד פרוס

לבחושה פיסטוק
ל- 5 תבניות אינגליש קייק צרות במשקל 360 גרם,
תבניות משומנות בחמאה רכה + שקד פרוס
325 גר' אבקת סוכר
325 גר' חמאה רכה
120 גר' מחית פיסטוק
200 גר' שקד מולבן טחון
125 גר' פיסטוק טחון
100 גר' ביצים
120 גר' חלמונים
160 גר' קמח
180 גר' חלבונים (5)
75 גר' סוכר
לקונפי פטל קסיס
200 גר' מחית קסיס
160 גר' מחית פטל אדום
50 גר' גלוקוז
4 גר' פקטין NH
6 גר' פקטין צהוב
80 גר' סוכר דמררה
לקרמבל פיסטוק
125 גר' חמאה קרה בקוביות
125 גר' סוכר לבן
140 גר' פיסטוק טחון דק
2 גר' מלח דק
120 גר' קמח לבן מנופה

אופן ההכנה

הכנת בחושה פיסטוק
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מקרימים חמאה, מחית פיסטוק ואבקת סוכר ומוסיפים את השקד והפיסטוק הטחון.
מוסיפים ביצים וקמח לסרוגין.
במקביל מקציפים את החלבון והסוכר במהירות גבוהה לקצף רך.
מקפלים את קצף החלבונים פנימה ו"מפילים" את המסה.
מחלקים לתבניות. מפזרים קרמבל פיסטוק על פני העוגה.
אופים ללא טורבו, ב 165 מעלות כ 10 דקות, ולאחר מכן מורידים ל-150 מעלות לכ-30 דקות
תלוי בגודל התבנית ובמשקל המסה.
מניחים בצד להתקרר.
הכנת קונפי פטל קסיס
מחממים מחיות פרי וגלוקוז ל-40 מעלות.
מזריעים פקטין וטוחנים היטב. מביאים לרתיחה.
מאחסנים מנויילן במגע בקירור עד להרכבה.
הכנת קרמבל פיסטוק
לשים את כל החומרים לבצק הומוגני.
מקפיאים. טוחנים במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים.
מאחסנים במקפיא.

פירוליטיפ

שקילה חכמה ונקיה- אבקת סוכר עם מחיות שומניות מוטמעות בתוכה, כך הכלי לא מלכלך בשומן- חסכון בכלים.
ניתן לשקול ישירות בקערת המיקסר.

חשוב מאד לעצור בכל שלב ולקלף את הדפנות כדי לקבל בסוף התהליך מסה הומוגנית.

חשוב לוודא שהניילון הנצמד נמצא בעוגה עם המרמלדה שבכלי, על מנת שלא יווצר קרום או אדי מים.