מרתיחים את המים והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר,
ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות,
שוקלים את הגלוקוזה ישירות מעל השוקולד המומס,
מוסיפים את סירופ הסוכר וטוחנים הכל יחד למסה צמיגית מאד
ואחידה. (בבלנדר מוט)
לקבלת טקסטורת חלת הדבש:
שוטחים את השוקולד על נילון בועות ("פצפץ") נקי וחדש, בגודל 30X40,
מניחים מעליו דף גיטרה או ניר אפיה וממשיכים לשטוח עם מערוך או ספטולה מעל ניר האפיה.
נזהרים שלא לפוצץ בועות של נילון הבועות.
כשכל הבצק אחיד בעוביו ומגיע למידות
36X26 מכניסים למקרר
ל 30-45 דקות, מוציאים, מסירים את דף הגיטרה/ ניר האפיה,
הופכים
ומסירים בשלמות את נילון הבועות (ה"פצפץ"),
מעבירים לקרש חיתוך גדול כאשר בסיס הבצק על גבי ניר האפיה ודוגמת חלת הדבש כלפי מעלה.
הבצק חייב להיות מכוסה בנילון נצמד כל זמן העבודה!
משאירים על הקרש/ השיש עד שמתרכך מעט,
ומיד חותכים בסכין חדה את הבצק למלבנים במידות 6X13 ס"מ,
במידת הצורך מקררים שוב, מכוסה היטב.
מגלגלים כל מלבן לגלילה או צורת תיבה מלבנית כאשר שולי הבצק בתפר עולים זה על זה כ-1 ס"מ.
מהדקים למטה וממלאים במוס.