מתוך ספר המתכונים של

קינוח תפוח- רימון- תות

.

14 צנצנות

לצנצנות מרנג:
116 גר' חלבון טרי (4 חלבונים M)
175 גר' סוכר (1 כוס חמה פחות 1 ס"מ)
58 גר' אבקת סוכר מנופה
צבע מאכל אדום
___________
סה"כ 349 גר'
למלית תפוחים:
כ7- תפוחי גרנד חתוכים לקוביות
90 גר' סוכר
60 גר' מחית תפוחי עץ
QS (כמה שרוצים) גרידת לימון
QS (כמה שרוצים) קינמון
למחית תות רימון:
500 גר' מחית תותים (או 500 גרם תותים קפואים טחונים)
30 גר' מיץ רימונים.

הוראות הכנה:

הכנת הצנצנות
בקלחת קטנה מרתיחים מים בגובה 2 סנטימטר.
מנמיכים את האש עד שאין בעבוע ומניחים מעל הקלחת את קערת המיקסר שבה חלבון וסוכר.
טורפים אותם יחד עד להמסת הסוכר וקבלת מרקם סמיך מעט וקצף לבן.
מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות, לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את אבקת הסוכר בבת אחת, ומקציפים שוב.
למראה אדום משוייש מוסיפים 3 טיפות צבע ג'ל ומערבבים מעט ידנית.
מעבירים ל-3 שקיות זילוף:
אחד עם צנטר חלק בקוטר 2 סנטימטר (אפשר גם פחות... )
שני עם צנטר חלק בקוטר 1 סנטימטר.
שלישי עם צנטר חלק בקוטר 8 מ"מ.
בעזרת הצנטר הראשון והשני יוצרים את מכסה הצנצנת כמודגם בסרטון,
ובעזרת הצנטר השלישי יוצרים את הצנצנת כמודגם בסרטון.
מיישרים מעט בעזרת ספטולה מדורגת ומניחים מעל גיליון נייר אפיה ללא תפר או גיליון טפלון, כמודגם בסרטון,
כדי לקבל בסיס ישר וחלק עבור הצנצנת.
מייבשים בתנור מחומם מראש על 80 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
הכנת מלית תפוחים:
מניחים את קוביות התפוחים במחבת ומפדרים עליהם סוכר.
מוסיפים מחית תפוחי עץ וגרידת לימון,
ומקפיצים יחד על אש גבוהה.
כשמצטברים נוזלים מנמיכים את האש,
מכסים ונותנים לתפוחים להתבשל ולהתרכך,
כשמידי כמה דקות מערבבים שוב.
מפדרים קינמון מעל, מערבבים וממשיכים לבשל,
כאשר התפוחים התרככו (10-15 דקות),
מסירים את המכסה לאידוי הנוזלים שנשארו.
הכנת מחית תות- רימון
מערבבים הכל יחד.
הרכבה
ממלאים שני שליש מהצנצנת במלית התפוחים,
מוסיפים גרגרי רימון עד עד לשפת הצנצנת
ויוצקים את הרוטב מעל בכמות נדיבה עד שצנצנת המרנג תוצף לגמרי ברוטב.

פירוליטיפ

*אין צורך להוסיף סוכר או כל ממתיק אחר לרוטב,
כדי לפצות על מתיקות המרנג ולהגיע לאיזון נכון.

*את הצנצנות מאחסנים במזווה בקופסה סגורה ללא המילוי.
את התפוחים והרוטב שומרים בנפרד בקופסה סגורה בקירור או בהקפאה.
מרכיבים סמוך להגשה.