מתוך ספר המתכונים של

קרם פטיסייר

.

כ-45 שנייקים

לקרם פטיסייר- שלב א'-
800 גר' חלב
200 גר' סוכר
2 כפיות מחית וניל
לקרם פטיסייר- שלב ב'-
200 גר' חלב
100 גר' קורנפלור
300 גר' ביצים

כ.ש. שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

הכנת קרם פטיסייר- שלב א':
מביאים לרתיחה את החלב,
הסוכר והוניל
הכנת קרם פטיסייר- שלב ב':
מערבבים יחד למרקם אחיד.
מוסיפים את שלב א' בהדרגה ותוך כדי ערבוב לתוך קערת שלב ב'.
מחזירים לסיר לבישול על אש נמוכה עד שמסמיך, כמודגם בשיעור.
מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד צמוד לקרם
, מצננים במקרר.
לפני השימוש "פותחים" את הקרם במיקסר עם וו גיטרה
עד קבלת מרקם אחיד וחלק או במטרפה ידנית.
עוטפים בניילון נצמד צמוד לקרם,
לאחר שמצטנן טורפים היטב ומשטחים על עלה הבצק,
מפזרים שוקולד צ'יפס לפי הטעם וממשיכים כמודגם בשיעור.

פירוליטיפ

כדי לזרז את צינון הקרם ניתן לשטוח אותו על מגש מצופה ניר אפיה,
לכסות בנילון נצמד ולהעביר לקירור.