מתוך ספר המתכונים של

רוגלעך

.

24-27 יחידות

לבצק:
705 גר' קמח לחם
12 גר' שמרים יבשים אינסטנט
קורט מלח
150גר' סוכר
90 גר' ביצים
90 גר' חמאה רכה בקוביות
360 גר' חלב קר/ מים קרים
למילוי:
200 גר' חמאה
110 גר' קקאו איכותי
100 גר' סוכר
100 גר' סוכר חום בהיר
לסירופ:
120 גר' סוכר
120 גר' מים

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים את הקמח,
מוסיפים מלח, סוכר, שמרים, וחמאה ומתחילים ללוש,
מוסיפים את הביצים,
מוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים ללוש במהירות בינונית למשך כ 12 דקות.
עד לקבלת בצק הומוגני ודביק רק מעט.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקרר או שעה וחצי בטמפ' החדר
הכנת המילוי:
ממיסים את החמאה,
מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים בלקקן למרקם אחיד,
שומרים בטמפ' החדר עד ההרכבה.
לאחר התפחה מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל אחד לעלה בעובי של כ 1.5מ"מ
מורחים את המילוי על חצי מהעלה,
סוגרים ומרדדים שוב לעובי דק.
חותכים למשולשים כמודגם,
מגלגלים מהחלק הרחב לקודקוד,
מסדרים במגש אפיה ומתפיחים שוב כחצי שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים כ 20 דק' או עד השחמה עדינה.
בזמן האפיה מכינים את הסירופ.
הכנת הסירופ
מביאים לרתיחה מים וסוכר עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט
ומיד כשהרוגלעך יוצאים מהתנור מושחים אותם.

פירוליטיפ

למלית פרווה לא ממירים את החמאה בשמן אלא בשומן מוצק אחר.