מתוך ספר המתכונים של

עוגת גבינה אפויה גבוהה

.

עוגה בקוטר 20 ס"מ

לבסיס פריך: (מספיק ל3 בסיסים)
260 גר' קמח רב תכליתי
קורט מלח
110 גר' חמאה קרה בקוביות
80 גר' א. סוכר
25 גר' א. שקדים
ביצה M
למילוי גבינות:
130 גר' שמנת חמוצה 15%
25 גר' עמילן טפיוקה
40 גר' אינסטנט פודינג
500 גר' גבינה לבנה 9%
250 גר' גבינת שמנת 27%-30%
100 גר' חלמונים (מ-5 ביצים L)
80 גר' סוכר
95 גר' חלבונים
115 גר' סוכר
הכנת בסיס פריך
מעבדים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה לפירורים,
מוסיפים א. סוכר וא. שקדים,
מעבדים עוד כמה שניות ומוסיפים ביצה.
עוצרים מיד בהתהוות בצק, מרדדים בין שני נירות אפיה,
לעובי 4 מ"מ, קורצים עיגול בעזרת הרינג, ואופים בתוך הרינג
כרבע שעה בתנור טורבו מחומם מראש על 160 מעלות.
מצננים היטב, מחלצים מהרינג, מנקים אותו,
ומחמאים ומסכרים מבפנים (חמאה במרקם מיונז,
מושחים במברשת סיליקון, ומעל מגלגלים בסוכר)
מניחים את הבסיס הפריך על גבי יריעת ניילון נצמד שמעליה ניר כסף ומעליו ניר אפיה,
וכולם בתוך תבנית.
מניחים מעל הבסיס האפוי את הרינג (ולא להיפך)
ואוטמים היטב.
הכנת מילוי גבינות
מתפטרים ממי השמנת ומערבבים אותה עם העמילנים (עמילן טפיוקה ואינסטנט פודינג) בקערה רחבה.
מוסיפים גבינות, מערבבים הכל יחד ומניחים בצד.
מפרידים ביצים,
מקציפים חלמונים ממהירות הכי נמוכה לבינונית,
תוך כדי הזרעת הסוכר. הקצפה קצרה 3-5 דק'
מקפלים עם הגבינות.
מקציפים חלבונים כנ"ל החלמונים, עד לקבלת קצף יציב ורך,
מקפלים עם המסה שבקערה.
יוצקים מעל הבסיס האפוי,
יוצקים מים לתוך התנית בגובה 1 ס"מ,
(הרינג אטום למים לחלוטין כמודגם בסרטון)
ואופים בתנור סטטי סחומם מראש ל230 מעלות,
מוציאים, מורידים ל160 מעלות.
(אפשר לפתוח לכמה שניות את דלת התנור)
ובינתיים עד שהתנור מצטנן מעט מעבירים סכין חלקה לשחרור הדפנות,
מחזירים לאפיה של עוד כ50 דק', מוציאים, מעבירים שוב סכין חלקה,
נותנים לעוגה לרדת בצורה אחידה עד לגובה המקורי,
ענין שלוקח כמה דקות ומכניסים למקרר ב2 מעלות או לפריזר לשעה ואז להוריד לקירור,
לפני שפורסים מומלץ להקפיא לשעה.
סמוך להגשה מפדרים באבקת סוכר בדוגמה הרצויה.