מתוך ספר המתכונים של

פחזנית קראמבל במילוי מוסלין פרלינה

.

20 יח'

לבצק רבוך:
125 גר' מים
125 גר' חלב
122 גר' חמאה
5 גר' מלח
5 גר' סוכר
140 גר' קמח
220 גר' ביצים
לקראמבל:
92 ג' סוכר דמררה
92 ג' קמח
75 ג' חמאה
מעט אבקת צבע מאכל סגול ואדום (מסיסים בשמן)
לקרם מוסלין פרלינה:
400 גר' חלב
90 גר' חלמונים (מ5 ביצים M)
90 גר' סוכר
כ.ש. וניל
40 גר' עמילן טפיוקה
_____________
100 גר' חמאה
100 גר' מחית פרלינה
לקישוט שוקולד:
100 גר' ש. לבן מומס
30 גר' אגוזי לוז קלויים
אגוזי לוז מצופים ש. חלב

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:
מרתיחים בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה.
לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת.
מערבבים עם כף מלמין/ סיליקון/ עץ ומחזירים לאש בינונית, ומערבבים עד שהמסה מתייבשת.
(כשכבר לא שומעים רחש של נוזלים שמתאדים)
ברגע שהבצק ניתק מדפנות הסיר והופך לכדור סביב הכף, מורידים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה.
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, מקררים מעט את הבצק ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד שמתקבל בצק הומוגני, אלסטי ונוח לזילוף.
הכנת הקראמבל:
מערבבים את החומרים במיקסר עם וו גיטרה, עד למרקם משחתי,
מחלקים את הבצק ל2, מוסיפים מעט צבע בגוון הרצוי לכל אחד מהם.

מרדדים לעובי 2-3 מ"מ ומקפיאים. קורצים דסקיות בקוטר הפחזניה המזולפת,
וחוצים באמצע, מניחים כל 2 חצאים בצבעים מנוגדים מעל הפחזניה המזולפת.
אופים על 180-190 מעלות בתנור סטטי מחומם מראש, כ-45 דקות.
"פתיחת ארובה" אחרי כ 70% מזמן האפיה האפיה- בתנור ביתי פותחים את דלת התנור למספר שניות ומוודאים שאכן אדים יצאו מבעד לדלת.
בסיום האפיה מוציאים ומצננים על רשת.
הכנת קרם מוסלין פרלינה:
מניחים בסיר את כל החומרים,
טורפים היטב.
מדליקים את האש, מבשלים על להבה נמוכה
ומגבירים כשמסמיך.
מכבים כאשר מסמיך מאד ומצננים מעט.
יוצקים על חמאה קרה בקוביות שממתינה בקערה עם מחית הפרלינה,
טורפים היטב יחד עד לאיחוד.
מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים.
מעבירים לשק זילוף וממלאים את הפחזניות.
הכנת הקישוט:
מרסקים את הלוז הקלוי לפירורים גסים,
מזלפים פסים צפופים של ש. לבן על תבנית ששהתה בהקפאה כמה שעות,
מפזרים בקצה אגוזי לוז, ומיישרים בשכפטל.
הרכבה:
פורסים את כיפת הפחזניה,
ממלאים בקרם את הכיס החלול.
נועצים את מקל השוקולד ומשעינים עליו את כיפת הפחזניה,
מקשטים בלוזים מצופים ש. חלב.