מתוך ספר המתכונים של

דונאטס רוז גולד

.

16 דונאטס בקוטר 8

לדונאטס:
600 גר' קמח לחם*/ קמח+ 1% גלוטן
90 גר' סוכר
2 ביצים L
25 גר' שמרים לחים
50 גר' חמאה/ 40 גר' שמן לפרווה
170 גר' חלב/ מים לפרווה
7 גר' מלח
20 גר' ליקר ברנדי 40%-45% אלכוהול**
לגנאש ורוד עתיק:
200 גר' שוקולד לבן
85 גר' שמנת מתוקה 32%- 38%
צבע ורוד עתיק לשוקולד

300 גר' מזרה סוכר גבישי רוז גולד
לשנטי וניל ורדרד: (הכנה 24 ש' לפני ההקצפה)
83 גר' שמנת להקצפה 38% (1)
55 גר' סוכר
4 גר' ג'לטין מהול ב- 24 גר' מים
250 גר' קרם מסקרפונה וניל
500 גר' שמנת מתוקה 38% (2)
מעט צבע אדום באבקה- מסיס שמן
לקולי אשכולית אדומה
174 גר' בשר אשכולית אדומה****
10 גר' פקטין NH
30 גר' סוכר
12 גר' מסת ג'לטין
30 גר' דבש/ סוכר אינוורטי
לציפוי מגנום לגביעי גלידה- מיני
80 גר' ש. לבן
80 גר' ש. בלונדי
25 גר' חמאת קקאו
אבקת איבוק רוז גולד
הכנת הדונאטס
מקציפים חלב, סוכר, ברנדי ושמרים עם כוס אחת מהקמח,
עד לתערובת תפוחה,
מוסיפים ביצים ומקציפים מעט.
מחליפים לוו לישה, מוסיפים קמח וחמאה בקוביות,
לשים 2 דק', מוסיפים מלח ומסיימים לישה עוד כ-8 דק'.
מכסים, מתפיחים להכפלת הנפח (לפחות שעה).
מורידים אל השיש ומחלקים ל2,
כל חלק מרדדים לגובה של כ1 ס"מ וקורצים בעזרת קורצן דונאטס יעודי בקוטר 8 ס"מ.
את האמצע מכדררים ומתפיחים ג"כ, נשתמש בכדורים לקישוט.

מניחים כל "חישוק" על גבי ניר אפיה משומן היטב להתפחה נוספת של כשעה וחצי
בתבנית מכוסה בניר אפיה.

בסיר מחממים שמן עמוק לטמפרטורת 170 מעלות.***
(כשהשמן מגיע ל170 מעלות יש להנמיך כדי לשמור שלא יתחמם יותר.
מחליקים בקלף את הדונאטס אל השמן כשהוא על הצד שהיה מונח על ניר האפיה
ולא הפוך (חשוב מאד!)
לפני הסיבוב הבא מוודאים שוב שהטמפרטורה לא ירדה מ165 מעלות,
אם כן מחממים שוב ל170 ומנמיכים בהכנסת הדונאטס.
בכל מצב יש להקפיד שהטמפ' לא עוברת את ה180 מעלות.)

מטגנים כל צד 2 דקות.
מוציאים על רשת או נייר סופג.
הכנת גנאש ורוד עתיק
מביאים לסף רתיחה שמנת ויוצקים על השוקולד,
מוסיפים צבע וטוחנים אחרי דקה בבלנדר מוט או מערבבים בזהירות במטרפה ידנית.
נזהרים לא ליצור בועות...

טובלים את הדונאטס בגנאש ממתינים כדקה למניעת זליגות וטובלים במזרה.
הכנת שנטי וניל ורדרד
מכינים מסת ג'לטין,
יוצקים את השמנת (1) לקלחת,
מוסיפים סוכר ומסת ג'לטין ומחממים להמסה.
בינתיים יוצקים למד ליטר את השמנת המתוקה הקרה (2)
ומעליה את קרם המסקרפונה וניל, יוצקים מעל את התערובת מהקלחת,
טוחנים הכל יחד למרקם חלק, מוסים מעט צבע וטוחנים שוב,
מעבירים לקערית, מכסים בנילון נצמד ומקררים 24 ש'.
הכנת קולי אשכולית אדומה
מכינים מסת ג'לטין.
טוחנים את בשר האשכולית במכשיר נינג'ה או בבלנדר מוט.
בקלחת קטנה שוקלים את הדבש/ סוכר אינוורטי ומוסיפים את האשכולית,
מערבבים פקטין עם סוכר.
לאחר שהמחית מגיעה ל40 מעלות (רואים אדים עולים)
מזריעים פנימה את תערובת הפקטין ומרתיחים היטב תוך ערבוב מתמיד של התחתית לבל תיחרך.
מורידים מהאש ומוסיפים ג'לטין, מערבבים,
מכסים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות להתייצבות.
הכנת ציפוי מגנום לגביעי גלידה- מיני
מקציפים את השנטי וממלאים כל גביע עד שפתו.
נועצים קיסם ארוך בכל מרכז שנטי ומקפיאים לחצי שעה,
ממיסים את חמאת הקקאו בקלחת קטנה,
ממיסים חלקית את שאר השוקלדים ומערבבים הכל יחד.
מעבירים לכוס צרה וגבוהה וטובלים כל גביע,
מניחים מיד על צד אחד של הדונאטס המצופה.
מקפיאים לחצי שעה ומברישים קלות באבקת איבוק רוז גולד.
מניחים על מעט שנטי על גב הדונאטס.
הרכבה
אחרי ציפוי הדונאטס בגנאש וקרור להתייצבות
מניחים את הגביע הממולא מיד אחרי טבילתו על הדונאטס
מזריקים לכדורי הסופגניות מילוי שאוהבים (קינדר, ריבת חלב וכד')
ומצמידים לגביע,

מזלפים בצנטר כוכבי את השנטי סביב הסופגניה הקטנה.
בעזרת כף פריזיאן יוצרים גומה במרכז השנטי
וממלאים אותה בקולי אשכולית אדומה,
זורים מעל שבבי חמוציות אדומות לקישוט.

פירוליטיפ

בבצק סופגניות:
* קמח הלחם מכיל חלבון רב יותר מקמח רגיל,
עובדה המאפשרת תפיחה טובה יותר ורשת גלוטן חזקה יותר.
תפיחה טובה קריטית בסופגניות:
1. כשהסופגניה תפחה היטב היא צפה מעל השמן ורק שליש תחתון מיטגן בכל צד,
וכך נוצר הפס הלבן האמצעי.
2. כשהסופגניה תפחה היטב
היא מסוגלת בתוך 2 דק' להיות מוכנה מבפנים, ולא רק מבחוץ.

**כל משקה אלכוהולי בהיר בעל 40%-45% אלכוהול יעשה את העבודה.
יש להימנע מאחוזים גבוהים יותר של אלכוהול כדי לא לפגוע בפעולת השמרים.
אלכוהול- ברנדי וכד' נועד להפחית את ספיגת השמן.

***טמפ' השמן קריטית למרקם הסופגניה:
אם הטמפ' תהיה נמוכה מדי הטיגון יתארך והסופגניה תספוג שמן מיותר.
ואם הטמפ' תהיה גבוהה מדי הסופגניה תשחים במהירות לפני שהיא תהיה מוכנה מבפנים.

בכדורים ניתן להשתמש כחלק מהפרזנטציה
רק כאשר שטח הפנים של הדונאטס רחב מספיק,
כדי למנוע קריסה של השנטי מהדונאט.
ניתן לזלף ללא הכדור ולהקפיד להיתחם בגבולות החישוק.

**** ניתן להחליף בכל פרי אחר שאוהבים, מלבד הפירות הבאים שאינם מגיבים היטב לג'לטין:
קיווי, גויאבה, פפאיה, ליצ'י, אננס.