מתוך ספר המתכונים של

שוסון או פום לראש השנה

.

כ16 כיסונים

לבצק:
1 ק"ג בצק עלים מרודד צרפתי
לתפוחים מקורמלים:
500 גר' תפוחים מזן מוזהב
50 גר' חמאה/ מחמאה
50 גר' סוכר
חצי כפית מחית וניל או חצי תרמיל
חצי כפית מלח אטלנטי או מלח הימלאיה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מפשירים את עלה הבצק לחלוטין, מחלקים ל2,
מפדרים קמח בשכבה דקה משני צידי העלה,
ומרדדים לשכבה דקה של 2-3 מ"מ.
קורצים עם קורצן התפוחים בשני גדלים.
הכנת תפוחים מקורמלים:
בקלחת רחבה בעלת תחתית עבה וכבדה מפזרים את הסוכר,
ומניחים על אש בינונית ללא מגע וללא ערבוב עד שהסוכר נמס לגמרי ומשחים מעט.
עוצרים את ההתקרמלות עם החמאה, מערבבים מעט.
ניתן לחמם את החמאה קודם למניעת גושי סוכר.
מוסיפים את התפוחים כשהם חתוכים לקוביות
ומבשלים את המלית 15 דקות ללא מכסה.
אם נוצרו גושים בשלב זה מבשלים על הלהבה הגבוהה ביותר תוך ערבוב מתמיד, עד להמסת כל הגושים.
מצננים מעט.
הרכבה:
לסרטון הרכבה לחצו כאן>>>

מניחים תלולית תפוחים מקורמלים במרכז כל עלה תפוח בגודל הקטן יותר,
מרטיבים במים את קצוות העלה מסביב,
סוגרים מעל בעזרת העלה הגדול יותר,
ומצמידים בקצות האצבעות.
מהדקים בעזרת הצד הקהה של הקורצן.
מבצבצים וחורצים בסכין דוגמאות עלים.
אופים על 180 מעלות טורבו כ20 דק'.

פירוליטיפ

אם אין ברשותך קורצני תפוחים בשני גדלים,
מרדדים את עלה הבצק המיועד לחלק העליון של השוסון מעט יותר עבה,
ומותחים בעדינות מהמרכז כלפי השוליים,
כדי לקבל עלה תפוח גדול יותר ובעובי עלה הבסיס.