מתוך ספר המתכונים של

עוגת קינוח תות- תפוח בדבש

.

12 מנות בקוטר 7 ס"מ

לעוגת דבש:
220 גר' שמן
230 גר' מים
250 גר' סוכר
130 גר' דבש
130 גר' ריבה אדומה
4 ביצים M
340 גר' קמח
12 גר' סודה לשתיה (4 כפיות מחוקות)
4 גר' קינמון (2 כפיות גדושות מאד)
4 גר' קקאו מנופה (2 כפיות גדושות מאד)
4 גר' נס קפה (2 כפיות מחוקות)
1 גר' ציפורן טחון (פחות מכפית מחוקה)
4 גר' מלח (2 כפיות מחוקות)
לקרם תות:
140 גר' מחית תות/ תות טחון
2 חלמונים M
3 ביצים M
150 גר' סוכר
12 גר' עמילן טפיוקה
לשכבת תפוחים מקורמלים:
250 גר' תפוחים מזן מוזהב
25 גר' חמאה/ מחמאה
25 גר' סוכר
רבע כפית מחית וניל או חצי תרמיל
רבע כפית מלח אטלנטי או מלח הימלאיה
לדסקית תות:
75 גר' מסת ג'לטין
300 גר' מחית תות/ תות טחון
80 גר' סוכר
לחגורת מרנג שוויצרי:
116 גר' חלבון טרי
175 גר' סוכר
58 גר' אבקת סוכר מנופה

אופן ההכנה

הכנת עוגת הדבש:
מרתיחים מים בקומקום או מ"תמי 4" ויוצקים על השמן שממתין במד ליטר.
במקביל שוקלים בקערת המיקסר סוכר דבש וריבה יחד,
מערבבים עם בלון ההקצפה במהירות בינונית.
יוצקים את תערובת המים והשמן לתוך קערת המיקסר
וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שהמסה חמימה.
מוסיפים פנימה ביצים בהדרגה.
מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד ומוסיפים לקערת המיקסר לערבוב מינימלי.
מסיימים ערבוב באופן ידני ומגיעים למסה חלקה והומוגנית.
יוצקים את התערובת לתבנית סיליקון שקעי גליל בקוטר 7 ס"מ,
אין צורך לשמן.
אופים ב 160 מעלות כ 30-40 דקות בתוכנית טורבו.
הכנת קרם תות:
בקלחת קטנה יוצקים את מחית התות וטורפים במטרפה ידנית עם החלמונים, הביצים והסוכר.
מחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת,
מוסיפים את העמילן וממשיכים לטרוף עד להסמכה מלאה (84 מע')
מצננים עם ניילון נצמד מעל הקרם עד למגע נעים (35 מע'.)
מעבירים לשק זילוף ומזלפים חצי מכל נפח גליל העוגה האישית.
הכנת שכבת תפוחים מקורמלים:
בקלחת רחבה בעלת תחתית עבה וכבדה מפזרים את הסוכר,
ומניחים על אש בינונית ללא מגע וללא ערבוב עד שהסוכר נמס לגמרי ומשחים מעט.
עוצרים את ההתקרמלות עם החמאה, מערבבים מעט.
ניתן לחמם את החמאה קודם למניעת גושי סוכר.
מוסיפים את התפוחים כשהם חתוכים לקוביות
ומבשלים את המלית 15 דקות ללא מכסה.
אם נוצרו גושים בשלב זה מבשלים על הלהבה הגבוהה ביותר תוך ערבוב מתמיד, עד להמסת כל הגושים.
מצננים מעט ומסדרים מעל שכבת קרם התות.
הכנת דסקית תות:
מחממים את המחית עם הסוכר על להבה בינונית,
רק עד להמסה.
מורידים מהאש ומוסיפים את פיסות מסת הג'לטין ומערבבים להמסה מלאה,
יוצקים על דף גיטרה או בשקעי משטח סיליקון מדוגם דקורטיבי וכדומה.
מקררים לילה לפני שמחלצים.
הכנת חגורת מרנג שוויצרי:
בסיר קטן מרתיחים מים, מנמיכים ומניחים מעליו את קערת המיקסר ובה חלבון וסוכר.
טורפים יחד עד להמסת הסוכר וחימום המסה ל70 מעלות.
מעבירים למיקסר ומקציפים הקצפה מלאה. מקפלים פנימה א. סוכר ומקציפים סיבוב נוסף לקצף יציב מאד.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר גדול 897 (צד אחד משונן וצד אחד חלק.)
מזלפים "חגורה" סביב בסיס כל עוגה אישית וצורבים בברנר.

פירוליטיפ

עוגת דבש משתבחת במקרר אחרי יומיים.

ניתן להכין את הקינוח בקוקטים חד פעמיים, ללא צורך בשימון,
ואחרי האפיה לרוקן את ה"תוך" עם כף פריזיאן,
עד ס"מ לפני הבסיס, ולמלא בקרם ובתפוחים המקורמלים.