בעל 24 שנות נסיון, בוגר בתי הספר Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie) ENSP , Lenotre) ו- CFA Chambery בצרפת (C.A.P , B.T.M)
בוגר קורסים מתקדמים והשתלמויות וגם מתורגמן מקצועי אצל השפים הידועים:
Philippe Bertrand, M.O.F Chocolatier
Christophe Michalak , Champion du Monde
Jean Michel Peruchon, M.O.F Patissier
Christophe Adam
Julien Alvarez, Champion du Monde
Philippe Rigolo, M.O.F Patissier
Thierry Bamas, M.O.F Patissier
Frederic Hawecker, M.O.F Chocolatier
Angelo Musa M.O.F Patissier
Arnaud Larher M.O.F Patissier
תחילת דרכו של אלון הייתה במסעדת "קרן" בתל אביב, אליה הגיע בגיל 19 וביקש עבודה במטבח. כעבור זמן קצר זיהה השף חיים כהן את הפוטנציאל של אלון והפנה אותו למחלקת הקונדיטוריה במסעדה, על שום ההקפדה והדיוק שאפיינו אותו. אלון למד מהר את מלאכת הקונדיטוריה והחל לפתח מתכונים חדשים עם השף חיים כהן. כשיצא ספרו של חיים כהן "חיים כהן מבשל" היה אלון אמון על פרק המתוקים.
עם סיום עבודתו במסעדת "קרן" נסע אלון לסטאז' בן חודש בפאריס - ונשאר שם שבע שנים. בתקופה זו עבד כשף-קונדיטור במסעדות ובקונדיטוריות הבאות:
George Blanc -Vonnas, France
BERNARD LOISEAU - SAULIEU
PATRICK CHEVALLOT, M.O.F Patissier - VAL D'ISERE
LAURENT LE DANIEL, M.O.F Patissier -RENNES
GERARD MULOT -PARIS
LADUREE - PARIS
JACQUES GENIN - CHOCOLATIER -PARIS
CHRISTOPHE CANET -NICE
במהלך תקופה זו נמנה אלון עם צוות ההקמה של מסעדת "טאבון" בניו יורק, לצדו של שף חיים כהן.
עם שובו ארצה, בשנת 2005, הקים אלון את "מזארין", פטיסרי צרפתית מודרנית בעלת השפעות אוסטרו-הונגריות. בסיסה היה בהרצליה פיתוח ועם הזמן נוספו לה שני סניפים בתל אביב. "מזארין" פעלה בהצלחה במשך מספר שנים, עד שאלון החליט על שינוי כיוון - והפך ליועץ קולינרי מבוקש.
במקביל כיהן אלון כמנהל חדשנות קולינארית בקבוצת "ויסוצקי" ופיתח מתכונים עבור המותג "לחמי".
פרסים ותארים:
מקום ראשון בתחרות הקונדיטוריה של ישראל - אלוף ישראל בקינוחים (2012)
משתתף בגמר אליפות הפטיסרי האירופאית בג'נבה (2014)
קפטן נבחרת הפטיסרי של ישראל
פרסומים במגזינים מקצועיים בחו"ל: Dulcypas , Sogood , Le Journal du Patissier