מניחים בקערת המיקסר את המים, פוליש, סוכר, דבש, שמרים, קמח, חמאה, (מחמצת ומשפר).
לשים את הבצק 3 דקות במהירות נמוכה,
מוסיפים את המלח,
לשים 2 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות במהירות בינונית.
חובה וקריטי לסיים לישה ב24 מעלות, לא יותר!
אחרי קבלת בצק אחיד עושים לו קיפול ונותנים לו לנוח 15-20 דקות.
מרדדים אותו לעובי ולגודל הרצוי ומניחים אותו במקרר.
מכינים את החמאה לקיפולים: מרדדים אותה ומכניסים את החמאה לתוך הבצק המרודד כדי לעשות לו קיפול 3 וקיפול 4.
אחרי הקיפולים מניחים את הבצק המקופל במקפיא כ-20 דק'
או מינימום שעה במקרר.
פותחים את הבצק לעובי הרצוי וחותכים אותו לגודל הרצוי,
16*8 לקרואסון שוקולד ו-30*8 לקרואסון חמאה.
מידות הקרואסון 16*8 ס"מ בעובי 4 מ"מ, לכן "פותחים" את הבצק הצבוע ל- 32 ס"מ כדי לקבל שני מלבנים באורך 16 ס"מ.
מתפיחים את המוצר בערך שעתיים במקום חם ולח (28 מעלות, 85% לחות)
אחרי ההתפחה מבצבצים את המוצרים ואופים בתנור מחומם מראש על 170 מעלות בערך 15-18 דקות.
למאפים דו צבעים מברישים סירופ סוכר אחרי אפייה כדי להבריק אותם.
(סירופ סוכר: 100 גר' מים, 100 גר' סוכר, מרתיחים יחד).
לבצק צבעוני: לוקחים 20% מהבצק וצובעים אותו לצבע הרצוי.
לבצק קקאו: 400 גר' בצק קרואסון 25 גר' מים 25 גר' קקאו.
לגבי בצקים צבעוניים: מרדדים את הבצק הצבעוני כדי לקבל דף בגודל הבצק המקופל,
ומדביקים אותו על הבצק.
מקררים לפחות 20 דק' במקרר.